Onderwerp Profielwerkstuk

Een profielwerkstuk over je prachtige vakantie op Tenerife? Dat kan dus! Lees maar… Dit is namelijk bijles en vakantie vieren in één. Je gaat het eiland zien èn beleven! Het is avontuurlijk, sportief, gezellig… en ondertussen leer je veel. De best mogelijke voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

We werken met kleine groepen voor een leuke intieme sfeer, waarin je samen leert. Dus wacht niet te lang met aanmelden.

.

.

Leren wordt echt leuk!

Het studiekamp biedt een mooie mix tussen leren en ontspanning. Je leert hierbij op een andere, betere manier dan bij normale bijles. Je snap het beter als je het zelf doet en beleeft op Tenerife. Kijk voor informatie over de didactiek bij Sportsciencecamp Tenerife . Kom mee en doe meer met je vakantie!

Meer informatie over de didactische achtergronden vind je hier.

Om te zien welke onderdelen van het examenprogramma allemaal aan de orde komen kijk je hier

 

.

 

.

..

De titel voor je profielwerkstuk wordt:

Wetenschapelijk onderzoek op het eiland Tenerife.

 

Voorbereiding

Natuurlijk wil je graag een goed cijfer voor je profiel-werkstuk. Daarom krijg je van ons een reader, die je vooraf even door moet nemen. Laat deze reader ook aan je begeleider zien. Deze kan hiermee beter het niveau inschatten. Ook is hiermee duidelijk dat je voldoende uren haalt voor je profielwerkstuk. Deze reader bereid je  samen met je docent op school voor. Deze reader bevat onderwerpen uit de natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie als voorbereiding op onze excursie.

.

Begeleiding & beoordeling

De begeleiding op Tenerife bestaat uit professionals uit het onderwijs. Let wel: Je schoolbegeleider bepaald uiteindelijk wat wel en niet toelaatbaar is als onderwerp profielwerkstuk! Voor vragen die je mocht hebben kun je ons natuurlijk altijd mailen!

Aan het einde van het project wordt er één cijfer voor jou wetenschappelijk inzicht, inzet en theoretische kennis gegeven tijdens dit kamp. Mogelijk neemt je begeleider deze mee in zijn/haar beoordeling. Daarnaast is er natuurlijk een presentatie/verslaglegging van dit project aan je begeleider van school mogelijk. Op basis van hiervan kan je begeleider een eindbeoordeling geven.

Het onderwerp profielwerkstuk.

Ben je havist of vwo’er? Dan moet je als onderdeel van je eindexamen een profielwerkstuk maken. Hierbij doe je een onderzoek naar een voor jou interessant onderwerp of thema.
Het bedenken van een onderwerp profielwerkstuk is een zware opgave. Het is zeer goed mogelijk om de uitgevoerde experimenten en berekeningen tijdens dit kamp hiervoor te gebruiken. Je moet hierbij denken aan een presentatie van deze opdrachten aan je begeleider. Samen met wat foto’s en filmpjes van je activiteiten kun je een leuke presentatie opzetten. Het totale project omvat dan de vereiste 80 studie-uur. Dit onderwerp profielwerkstuk zou je dan voor de vakken biologie, natuurkunde en/of scheikunde kunnen opvoeren. De opdrachten gaan over flora en fauna van Tenerife en de werking van jou lichaam tijdens onze sportieve testen in het landschap van Tenerife.

Na het dolfijnenpracticum gaan we ze ook spotten

 

 

Deze profielwerkstuk uren worden als volgt gemaakt:

.
25 uren voorbereiding:
Geef bij je aanmelding aan dat je een profielwerkstuk wilt maken. Je krijgt dan onze reader opgestuurd. Deze bereid je voor op de onderwerpen die je tijdens het zomerkamp op Tenerife behandeld. Je schoolbegeleider kan je hierbij helpen.

.
55 uren op Tenerife:
Tijdens de 8 dagen op Tenerife maak je 50 profielwerkstuk-uren.

.
eventueel: 10 uren presentatie:
Uiteindelijk maak je een presentatie, een verslag of een film over dit project en laat dit door je schoolbegeleider beoordelen.

Wel eerst overleggen met je schoolbegeleider!

.

Het profielwerkstuk


Een indruk van de voorbereidings-reader tref je hieronder aan.

Science of Cycling Official version with water mark     .

Klik hier om je aan te melden voor een leuk profielwerkstuk onderwerp.